Vind een Reveal praktijk  Ik ben tandarts

Antwoor​den o​p a​l uw vr​agen​ over Rev​eal

Wat zijn transparante aligners?

Transparante aligners (of een transparante beugel) zijn het esthetische alternatief voor de traditionele orthodontische behandeling met metalen brackets. Een alignerhoesje drukt op uw tanden op belangrijke plaatsen om uw tanden te helpen langzaam te verschuiven naar nieuwe posities. U draagt een serie aligners die uw tanden geleidelijk op een gezonde manier uitlijnen.

Bij de behandeling met Reveal aligners van Henry Schein Orthodontics worden maximaal 30 hoesjes gebruikt en elk hoesje wordt gedurende twee weken gedragen.

Hoe weet ik of transparante aligners iets voor mij zijn?

Transparante aligners zijn verkrijgbaar voor volwassenen en jongeren die hun tanden recht willen laten zetten. Om te bepalen of transparante aligners iets voor u zijn, moet u een consult plannen met een lokale tandarts of orthodontist die de Reveal aligner behandeling aanbiedt. Uw behandelaar voert een uitgebreid mondonderzoek bij u uit om te bevestigen of u in aanmerking komt voor transparante aligners.

Wat zijn de voordelen van transparante aligners vergeleken met een traditionele beugel?

Transparante aligners worden ook wel “transparante beugels” genoemd. Maar in tegenstelling tot traditionele beugels zijn transparante aligners vrijwel onzichtbaar. Ze zijn ook comfortabel, eenvoudig te verwijderen en gemakkelijk te reinigen.

Hoeveel uur per dag moeten transparante aligners worden gedragen?

Transparante aligners moeten de hele dag en nacht worden gedragen gedurende ten minste 22 uur. U kunt de hoesjes uit uw mond halen bij het eten, tandenpoetsen en flossen. Als u uw aligners niet elke dag gedurende de minimale tijdsduur draagt, verschuiven uw tanden niet snel genoeg en verlengt u de duur van uw totale behandeling.

Wat is een attachment?

Bij de plaatsing van de meeste door tandartsen geleverde aligner systemen worden attachments of “knoppen” aan de tanden gelijmd. Attachments kunnen de behandeling verzwaren. Het laten plaatsen van attachments betekent extra behandeltijd. Bovendien vinden veel patiënten dat attachments niet recht doen aan het doel van het dragen van “onzichtbare” aligners.

Reveal Clear Aligners van Henry Schein Orthodontics zijn speciaal ontwikkeld om de noodzaak van attachments te verminderen. Het toegepaste ClearWear™ materiaal in deze aligners en het unieke fabricageproces zorgen voor een nauwkeurige pasvorm. Dit leidt in veel gevallen tot correctie zonder dat attachments nodig zijn.

Kan ik transparante aligners krijgen zonder een bezoek aan de tandarts?

We adviseren met klem om eerst met een tandarts te overleggen als u geïnteresseerd bent in transparante aligners. Een tandarts of een orthodontist helpt u bij het bereiken van het gewenste resultaat en zorgt er tegelijkertijd voor dat uw mondgezondheid wordt beschermd gedurende uw gehele behandeling.

Wat zijn de voordelen van het via de tandarts verkrijgen van transparante aligners?

Uw behandelaar voert een uitgebreid mondonderzoek bij u uit om te bepalen of u in aanmerking komt voor transparante aligners. Als u uw gebit niet door een professional laat controleren voordat u aan de behandeling begint, is het mogelijk dat het verschuiven van uw tanden met aligners permanente beschadiging van uw gebit kan veroorzaken.

Bovendien zal uw behandelaar beschikbaar zijn gedurende uw gehele behandeling om uw vragen te beantwoorden en uw zorgen aan te pakken.

Ten slotte geldt dat routine tandheelkundige controles bij uw tandarts zullen zorgen dat uw behandeling op schema is en uw mondgezondheid in goede conditie blijft.

Welke vragen moet ik stellen als ik geïnteresseerd ben in transparante aligners?

Hier volgen een aantal essentiële vragen die u moet stellen aan uw tandarts of orthodontist voordat u begint met de behandeling met aligners:

  • Zijn uitgebreide diagnostische registraties zoals röntgenfoto’s noodzakelijk voorafgaand aan mijn behandeling?
  • Zijn periodieke controles nodig tijdens mijn behandeling?
  • Hoe weet ik of mijn tanden en tandvlees gezond genoeg zijn voor behandeling met aligners?
  • Wat zijn de mogelijke risico’s (financieel, gezondheid, etc.) in verband met mijn aligner behandeling?
  • Hoe kan ik gedurende mijn behandeling contact opnemen met mijn behandelaar? Of als zich een spoedgeval voordoet?
Zijn Reveal transparante aligners betaalbaar?

Er is een groot aantal behandelingsopties beschikbaar waaruit u kunt kiezen als u uw tanden wil laten corrigeren. We begrijpen dat u eerst goed wil afwegen voordat u geld uitgeeft aan een behandeling met transparante aligners. Reveal richt zich erop u te voorzien van een discrete, kosteneffectieve en veilige behandeling die kan worden uitgevoerd onder leiding van een gekwalificeerde behandelaar waarop u kunt vertrouwen.

Wanneer u zich afvraagt of u zich een behandeling met Reveal kunt veroorloven is het verstandig om uw tandarts of orthodontist te benaderen voor een offerte; uw zorgverzekeraar kan u informeren of u voor vergoeding van de kosten van de behandeling in aanmerking komt.

Stuur ons een bericht