Antwoorden op al ​uw vragen over Reveal Plus

Wat zijn de contra-indicaties voor gebruik?

Gebruik Reveal® Clear Aligners niet wanneer uw patiënt allergisch is voor plastic.

Waaruit bestaat het aligner- en retainermateriaal?

ClearWear™ is een BPA-vrij en ftalaatvrij plastic dat vervaardigd wordt via een gepatenteerd proces waardoor de ideale helderheid en pasvorm wordt verkregen.

Wat is de tijdsduur om een initieel voorgestelde behandelingsset-up te verkrijgen?

De online digitale diagnoseset-up is binnen vijf werkdagen beschikbaar om te bekijken, vanaf het indienen van de volledige gegevens.

Wat is de productietijd voor aligners? 

Zodra de behandelingsset-up is goedgekeurd, worden de aligners binnen 10-15 werkdagen verstuurd.

Hoe lang moet een patiënt elke alignerset dragen alvorens over te schakelen naar de volgende stap?

Patiënten moeten de aligners dagelijks 22 uur dragen gedurende ongeveer twee weken, indien er geen andere orthodontische versnellingstechnologieën worden gebruikt.

Zijn PVS-afdrukken toegestaan?

Digitale scans genieten de voorkeur, maar PVS-afdrukken worden ook aanvaard.

Welk type intraorale scans zijn toegestaan?

Alle toonaangevende intraorale scans worden aanvaard. Digitale scans moeten worden doorgestuurd in STL-formaat, wat een open bron is.  

Welk computersysteem heeft men nodig om de software te kunnen gebruiken?

De communicatie van het casusmananagement en het behandelplan verloopt via ons Digital Dental Exchange DDX platform. Er hoeft geen software te worden gedownload of onderhouden te worden. Een modern browsersysteem (bijvoorbeeld Chrome of Safari) is aanbevolen waardoor DDX eenvoudig te gebruiken is op zowel pc als Mac.

Wat is EBT?

EBT staat voor Elastic Button Technique. Indien gewenst kan uw Henry Schein Dental ortho specialist hierover meer informatie verschaffen.

Worden Reveal Clear Aligners uitgesneden in een op maat gemaakte vorm of gewoon standaard geleverd? 

Reveal Clear Aligners zijn op maat gemaakt en uitgesneden langs de gingivale rand voor een optimaal comfort bij de patiënt en een betere grip.

Worden attachments aangeraden in combinatie met Reveal Clear Aligners?

Reveal Aligners vereenvoudigen de tandcontrole dankzij hun geoptimaliseerde hoogte en de exacte pasvorm. Voor bepaalde bewegingen kunnen attachments deel van de behandeling uitmaken.

Kunnen Reveal Clear Aligners alle malocclusies behandelen?

Henry Schein® Orthodontics™ (HSO) raadt aan om eerst Klasse II en Klasse III patiënten te behandelen met de Motion 3D™ Appliance/Sagittal First™ filosofie om een super Klasse I occlusie te verkrijgen alvorens Reveal Clear Aligners te gebruiken. Deze aanpak is ontworpen om de Reveal alignerbehandeling te vereenvoudigen en te standaardiseren, zodat de totale behandelingsduur en het aantal benodigde aligners verminderd wordt.

Wat moet ik aanraden indien de aligners los zitten of niet geleiden?

Indien de aligner niet goed aansluit, vraag dan aan uw patiënt om Chewies te gebruiken bij het plaatsen van de aligner. Blijven bepaalde elementen toch achter in de behandeling, leg dan de patient uit om de huidige aligner enkele dagen langer te dragen. EBT kan nodig zijn indien de vereiste beweging extrusie is.

Zorgen Reveal Clear Aligners voor gegarandeerd succes?

Met meer dan 50.000 behandelde patiënten met deze vernieuwende aligner technologie, mogen zowel uzelf als uw patiënten vertrouwen op het resultaat van de Reveal Aligner. Toch is de orthodontische behandeling de verantwoordelijkheid van de behandelend arts. Henry Schein® Orthodontics™ (HSO) kan het resultaat van geen enkele orthodontische behandeling garanderen, omdat de resultaten kunnen variëren.

Wat gebeurt er indien een patiënt een aligner verliest?

Vraag patiënten om hun meest recent gebruikte aligners te bewaren en tijdelijk de vorige set te gebruiken terwijl de vervangende set wordt gemaakt. Reserve-aligners zijn te bestellen en worden meestal binnen 7-10 werkdagen na het plaatsen van de bestelling verstuurd.

Hoe ga ik van start?

Neem contact op met uw lokale Henry Schein Dental Ortho specialist voor een demo en voor instructies betreffende de registratie.

Stuur ons een bericht