Vind een Reveal praktijk  Ik ben tandarts

Wat zijn Reveal® Clear Aligners?

Het Reveal aligners systeem van Henry Schein Orthodontics is een op mondgezondheid ger​ichte orthodontische oplossing die aangeboden wordt door professionele behandelaars die persoonlijk toezicht kunnen houden op de behandeling.

De voordelen van Reveal

  • De nauwkeurige pasvorm met het gepatenteerde ClearWear™ aligner materiaal zorgt dat uw tanden snel en zo comfortabel mogelijk verschuiven.
  • Discreet, niemand hoeft te zien dat u aligners draagt.
  • Uw behandeling wordt veilig gemonitord door een lokale tandarts of orthodontist.
  • U kunt zelf kiezen welke tandarts of orthodontist u voor uw behandeling bezoekt.
  • Minder bezoeken aan de tandheelkundige praktijk betekent minder tijd doorbrengen in een tandartsstoel.

Wat kunt u verwachten van de behandeling met Reveal?

Een door een tandarts of orthodontist begeleid behandelplan waarin de mondgezondheid centraal staat.

Uw lokale Reveal tandarts of orthodontist controleert de gezondheid van uw gebit en tandvlees en laat weten of u in aanmerking komt voor Reveal aligners.

Nadat u ermee instemt om met de behandeling te beginnen, neemt uw tandarts of orthodontist foto’s en registraties van uw gebit en glimlach. Sommige behandelaars gebruiken 3D-scantechnologie, terwijl andere de voorkeur geven aan het gebruik van traditionele gebitsafdrukken. Beide methoden werken voor Reveal even goed.

Uw behandelaar uploadt uw dossier naar ons beveiligd behandelingsbeheersysteem en genereert het behandelplan. Daarna wordt begonnen met de fabricage van uw aligners in het Henry Schein Orthodontics-lab.

Het maken van uw Reveal aligners

Het Henry Schein Orthodontics-lab maakt gebruik van een geavanceerd fabricageproces waarin afval tot een minimum is beperkt. De exacte pasvorm van uw aligners maakt uitzonderlijke tandspecifieke correctie mogelijk; dit maakt ze comfortabeler voor u en vermindert in de meeste gevallen de noodzaak van attachments. We polijsten de randen van uw aligners en vormen deze zodanig dat ze uw tandvlees niet irriteren.

Uw Reveal behandeling

1. Bezoek uw tandarts voor een Reveal consult.

2. Ervaar registraties met moderne technologie zoals intra-orale scanners.

3. Uw behandelaar genereert een behandelplan op het Henry Schein Orthodontics platform.

4. Uw aligners worden deskundig gefabriceerd volgens het behandelplan.

5. Uw behandelaar houdt nauwgezet toezicht op uw voortgang en het gewenste resultaat.

Dragen van uw Reveal aligners

U kunt (en moet!) beginnen met het dragen van uw aligners zodra u ze krijgt. Elke set hoesjes moet twee weken worden gedragen voordat u verder gaat met de volgende set. Draag uw aligners ten minste 22 uur per dag.

Uw behandelaar maakt een planning met afspraken om u ten minste elke 6-8 weken te controleren op de voortgang van de behandeling en of u door kunt gaan met de volgende sets aligners.

Het is normaal dat u een aantal dagen een wat strak gevoel of licht ongemak ervaart telkens wanneer u overstapt naar een nieuwe set aligners. Zo weet u dat uw tanden in beweging zijn.

Hoelang duurt uw behandeling?

De behandeltijd met Reveal kan variëren van 2-15 maanden. Veel gevallen worden in minder dan zes maanden voltooid.

De behandeltijd varieert van patiënt tot patiënt. Het is allemaal afhankelijk van hoe ingewikkeld uw situatie is en hoe snel uw tanden kunnen verschuiven. U moet al een paar weken na het begin van uw behandeling met Reveal een verandering zien.

Vergeet niet om uw bereikte resultaat te behouden door uw retentiebeugel te dragen nadat uw behandeling klaar is! Uw Reveal behandelplan omvat een speciaal voor u gemaakte orthodontische retentiebeugel.

Het onderhouden van uw Reveal aligners

Reveal aligners zijn vlekbestendig, dus het onderhouden kost erg weinig tijd. Haal uw aligners uit de mond als u eet en poets ze dagelijks en spoel ze daarna af. U kunt uw tandenborstel gebruiken om ze te reinigen maar gebruik geen schurende tandpasta.

BENT U KLAAR OM TE STARTEN 
MET UW BEHANDELING?

Stuur ons een bericht