Vind een Reveal praktijk  Ik ben tandarts

Verschuiving in de middellijn

Wat is een verschuiving in de middellijn?

Stel u een verticale lijn voor die loopt langs de voorzijde van uw voortanden waardoor deze een rechter- en een linkerzijde heeft. Die lijn is de middellijn. Bij verschuiving in de middellijn is de lijn tussen uw twee bovenste voortanden en de lijn tussen uw twee onderste voortanden niet uitgelijnd.

Wat veroorzaakt verschuiving in de middellijn?

Verschuiving in de middellijn kan zeer subtiel zijn of heel erg duidelijk. Verschuiving in de middellijn wordt vaak veroorzaakt door trauma of aangeboren ontbreken van tanden.

Wat gebeurt er als de verschuiving in de middellijn niet wordt hersteld?

Als de meeste van uw tanden niet op één lijn staan als gevolg van verschuiving in de middellijn dan heeft dit invloed op de symmetrie van uw gezicht en kan ongelijke glazuurslijtage veroorzaken.

Hoe kan verschuiving in de middellijn worden gecorrigeerd?

Herstel van verschuiving in de middellijn vereist uitgebreide orthodontische behandeling. Een transparante aligner kan alleen effect hebben in gevallen waarin slechts een paar voortanden de verschuiving hebben veroorzaakt. Heeft u een verschuiving in de middellijn die u wilt herstellen met Reveal Clear Aligners? Plan een bezoek aan een Reveal behandelaar om te bekijken of u ervoor in aanmerking komt.

VIND EEN REVEAL PRAKTIJK

Stuur ons een bericht