Vind een Reveal praktijk  Ik ben tandarts

Rand-na​a​r-rand beet

Wat is een rand-naar-rand beet?

Als uw voortanden precies op hun randen op elkaar bijten, heeft u een rand-naar-rand beet. In een ideale situatie moeten uw voortanden sluiten over de voorzijde van uw onderste voortanden.

Waardoor wordt een rand-naar-rand beet veroorzaakt?

De uitlijning van een rand-naar-rand beet kan zich ontwikkelen door slechte tandpositionering, een probleem met de kaakuitlijning of beide.

Wat gebeurt er als een rand-naar-rand beet niet wordt hersteld?

Tanden die contact met elkaar maken op de beetrand zijn zeer gevoelig voor breuk. Ze kunnen ook gevoelig zijn en snel glazuur verliezen als zij slijten. Tanden met een rand-naar-rand beet hebben uiteindelijk een wortelkanaalbehandeling nodig vanwege de schade die ze hebben geleden.

Hoe wordt een rand-naar-rand beet gecorrigeerd?

Als kaakuitlijning de oorzaak is van een rand-naar-rand beet dan is het mogelijk dat de beet niet met transparante aligners kan worden hersteld. Aligners kunnen helpen in gevallen waarin alleen de tanduitlijning moet worden gecorrigeerd. Heeft u een rand-naar-rand beet? Neem contact op met een Reveal behandelaar in uw regio om een afspraak te plannen en er achter te komen of een behandeling met Reveal iets voor u is.

VIND EEN REVEAL PRAKTIJK

Stuur ons een bericht