Vind een Reveal praktijk  Ik ben tandarts

Diepe beet

Wat is een diepe beet?

Een diepe beet is een extreem geval van overbeet. Bij een diepe beet bedekken de bovenste voortanden geheel of gedeeltelijk de onderste voortanden.

Waardoor wordt een diepe beet veroorzaakt?

Een diepe beet is normaal gesproken het gevolg van het hebben van een kleine onderkaak. De onderste voortanden kunnen in het gehemelte bijten en te weinig ruimte hebben als gevolg van de slechte uitlijning.

Wat gebeurt er als je een diepe beet niet herstelt?

Een diepe beet is een ernstig orthodontisch probleem waarvoor absoluut behandeling nodig is. Als het niet wordt behandeld, wordt een diepe beet alleen maar erger en kan deze leiden tot andere complicaties zoals kaakpijn, trage spraak, beschadigde tanden, hoofdpijn en aften.

Hoe wordt een diepe beet gecorrigeerd?

Omdat een diepe beet te maken heeft met uitlijningsproblemen van de kaak, is een transparante aligner mogelijk niet voldoende voor het corrigeren van het probleem. Sommige gevallen kunnen echter worden behandeld met aligners zoals Reveal. Als u een diepe beet heeft en wilt bekijken of u in aanmerking komt voor Reveal Clear Aligners, neemt u dan contact op met een behandelaar bij u in de buurt.

VIND EEN REVEAL PRAKTIJK

Stuur ons een bericht